,

Reanimatiecursus en AED 2018

De eerste reanimatiecursus van dit jaar is weer een feit! Meer dan twintig deelnemers, waaronder bewoners uit Schalkwijk, binnenstad en Amsterdamse buurt, volgden deze cursus met succes en zijn nu in het gelukkige bezit van een certificaat!

Mark Schelvis is de cursusleider die met veel energie en flair de aanwezigen leert omgaan met deze materie.

Woensdag 31 januari van 19.30 t/m 22.00 uur is de volgende cursus; er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor iemand met een hartstilstand is het van het grootste belang dat er zo snel mogelijk met de juiste behandeling wordt begonnen. Een grote overlevingskans wordt bereikt door een snelle actie bij elk van de volgende schakel:
Snelle alarmering (bel altijd 112), snelle reanimatie,
directe defibrillatie (AED) en professionele hulp. 

 

Dit is de reden dat de wijkraad een reanimatie cursus organiseert.

De cursus wordt gegeven door een officiële docent in reanimatie, het bedienen en omgaan met een AED en het levensreddend handelen voor volwassenen, kinderen en baby’s.
De deelnamekosten bedragen € 15,00 per persoon bij binnenkomst te voldoen.

Na het doorlopen van de cursus ontvangt u een certificaat van de Nederlandse Hartstichting.

Om uw kennis ten aanzien van reanimatie te behouden en de geldigheidsduur ervan te verlengen (het reanimatie certificaat 1 jaar geldig) is het raadzaam om de cursus éénmaal per jaar te herhalen.
Heeft u al een reanimatie certificaat, neem deze dan mee.

De cursus wordt voor 50% gesubsidieerd door de gemeente Haarlem en met het doorlopen van de cursus geeft u ook een kleine bijdrage aan het onderhoud van de 3 AED’s. in onze wijk (kosten ca. € 200,00 per jaar), Zie tevens onze website 4 AED’s in de wijk .

 

Zie ook hartveiligwonen.