NEE tegen het referendum van de VVD!

Wij zeggen NEE tegen het referendum van de VVD! Mocht het referendum onverhoopt doorgaan, overwegen Jan v.d. Zanden architect van het alternatieve plan, om samen met 22 wijkraden een parallel referendum te organiseren. Dat zou dan tegelijk kunnen worden gehouden met het VVD-referendum. Dat komt met 22 wijkraden (maar mogelijk doen de 3 Centrumraden dan ook mee?) neer op circa 190 handtekeningen per wijkraad.

 

De indieners van het referendum tegen parkeren in Haarlem bedienen zich van ‘suggestieve en tendentieuze informatie’. Die kritiek komt van de gemeente en enkele maatschappelijke organisaties die zich ergeren aan de site parkeerreferendumhaarlem.nl.

Ook op het stadhuis wordt met argusogen gade geslagen hoe de indieners van het referendum mensen overhalen om een handtekening te zetten.

„Met nepinformatie”, zegt een woordvoerder. „De gemeenteraad heeft een groot pakket maatregelen voor nieuw parkeerbeleid vastgesteld maar op die site wordt daarover met geen woord gerept.”

(Lees meer in playlist Haarlem uitgelicht: Vuist tegen parkeerpeiling Haarlem)

Tot eind volgende week hebben de indieners van het referendum de tijd om vierduizend handtekeningen op te halen. Die zijn nodig om een referendum in gang te kunnen zetten.

„Oneerlijk en tendentieus”, noemt Falco Bloemendal van Horeca Nederland de werkwijze. De Haarlemmer heeft de afgelopen jaren de politieke besluitvorming nauwgezet gevolgd en vindt dat de indieners van het referendum ’veel nuances’ buiten beschouwing laten.

De site, die betaald is door de gemeenteraadsfractie van de VVD, richt zich bijvoorbeeld tegen wethouder Sikkema. „Onzorgvuldig en tendentieus”, zegt de gemeentewoordvoerder en ook Bloemendal sluit zich daarbij aan. „Het is collegebeleid dat breed is gedragen in de raad en in de stad.”