Subsidie voor kleine groene initiatieven

Het gemeentebestuur vindt een groene stad belangrijk voor het welzijn van de Haarlemmers. Daarom is besloten om dit jaar een bedrag van € 20.000 beschikbaar te stellen voor kleine groene initiatieven die door Haarlemse inwoners in hun buurt worden uitgevoerd.

Eén van de voorwaarden is dat het gaat om openbaar terrein. Tegels eruit, groen erin en het aanleggen van stukjes groen die dieren aantrekken zoals vlinders, bijen en egels en het planten van uw eigen appelboompje zijn enkele ideeën. Het initiatief is gestart na 2014 en de maximale bijdrage vanuit de gemeente is eenmalig € 2.500. Het onderhoud van het groen is voor de initiatiefnemer die hiervoor een contract met de gemeente afsluit.

Burgemeester en wethouders besluiten in de loop van april over deze regeling samen met andere regelingen die onze leefomgeving ten goede komen zoals onder andere het stimuleren van fietsverkeer en het aanleggen van groene daken. Vervolgens duurt het een aantal weken voordat over de aanvraag is beslist.

Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie voor een klein groeninitiatief? Stuur een e-mail naar antwoord@haarlem.nl met een verzoek voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.