, ,

Zeg ja tegen Haarlem Universiteitsstad Zeg ja tegen ‘Open de Koepel’

Je komt toch ook!

De buurtbewoners rond de Koepel waren het er al over eens.

Haarlemmers staan op voor Open de Koepel op dinsdag 14 februari, om 18.30 uur. Erik van Muiswinkel start de presentatie van het Manifest voor Open de Koepel voor het Stadhuis van Haarlem. Stadsschrijver Lodewijk Wiener zal het Manifest declameren en op het stadhuis spijkeren. Tenor Albert Bonnema zingt symbolisch ‘Nessun dorma – niemand kan meer slapen in Haarlem’, begeleid op bajan door Oleg Fateev.

Met het plan van stichting Panopticon/Open De Koepel krijgt Haarlem een University College (arts & sciences studies) in Haarlem. Dit betekent dat De Koepel open gaat voor alle Haarlemmers, voor kennis, culturele activiteiten, educatie. Peter Rijntjes, Hans Schlüter en Albert Diederik (wijkraad Scheepmakersdijk e.o.) coördineren de actie met een team dat spontaan ontstond: “We kwamen elkaar tegen in de stad en zeiden: deze kans mogen we niet laten gaan! Open de Koepel versterkt de jeugdcultuur in Haarlem. Het bedrijfsleven zit te springen om een kennisimpuls. Het levert veel werkgelegenheid, door de universiteit zelf en door bestedingen van staf en studenten.

De gemeenteraad van Haarlem moet op 16 februari een definitieve beslissing nemen. Door de steun van het College van B&W en een groot aantal raadsleden is er nog steeds een goede kans dat dit unieke project door kan gaan. Wij vinden het heel belangrijk dat de stad nu zijn stem laat horen aan de raadsleden die nog twijfelen. We zijn rond gegaan en in alle hoeken van de Haarlemse samenleving zeggen ze ‘ja’ tegen het plan. Cultureel Haarlem, ondernemend Haarlem, sportief Haarlem, de wijk, bekende en onbekende burgers. Van Chef’Special tot Paul Witteman en Foodmarkt Mabrouk, van Alexander Rinnooy Kan tot Athenaeum Boekhandel en Vishandel Leo van Rhijn, van Industriekring Haarlem tot Haarlem XL en Kenneth Leeuwin. De steun is immens. Het is duidelijk, de Haarlemmers zeggen Ja tegen Open de Koepel”.