, ,

lichtpuntjes in de wijk

Gezien vanaf de Blekerstraat

Licht in de duisternis. Eindelijk is het zover de lantarens op de Scheepmakersdijk zijn geplaatst…en ze branden!(op één na maar die komt nog) Het heeft even geduurd maar uiteindelijk zijn ze er gekomen. Een deel wordt bekostigd met geld van de buurtagenda de rest betaald door de gemeente.

De dijk ziet er nu prachtig uit met deze aanwinst.

Lantaren bij de Glasblazers speeltuin

Dit is een bericht uit begin 2018:

Het doet mij deugd dat aan het verlichtingsprobleem gewerkt gaat worden mede door de inzet van de heer van den Raadt (Trots). Ik vraag mij af wat de term “herstellen” inhoudt?

Wij gaan ervan uit dat het hier de klassieke lantaarn betreft type ‘Bakenes-lantaarn” of genoemd Haarlem IP 65, IK10. conform het in het HIOR voor onze wijk beschreven.

Deze wens komt niet uit de lucht vallen, ik citeer hier een brief van meer dan een jaar geleden:

‘Bij de rondleiding van burgemeester Wienen spraken we nog over de straatverlichting op de Scheepmakersdijk, over liever gezegd het ontbreken daarvan. (verwijderd in 1998)

Inmiddels is de bouw van de panden 51 en 53 gestart.(wat overigens heel fraai gaat worden)

Daar hing een lantaarn aan de gevel, zowel de gevel als lantaarn zijn nu ook verwijderd, kortom het wordt steeds donkerder in de straat. 

Alleen de portiek verlichting van Pre wonen doet het meestal.

Wij willen graag, zoals je weet, de mooie lantaarns in de wijk. Dat moet nu toch geen probleem meer zijn immers, het gaat nu nog om 2 à 3 oude lampen die er nog staan.

Of, de gemeente plaatst alvast op de plaatsen waar nu geen lantaarns hangen alvast nieuwe klassieke.

De straat is donker en voor veel mensen een beetje eng ’s avonds.’