, ,

Gemeente Haarlem vindt koper voor oude drukkerij. In het pand komen naar verwachting 64 nieuwbouwwoningen waarvan 20 sociale huurwoningen

 

In de oude drukkerij aan de Oostvest komen waarschijnlijk 64 woningen.

In de oude drukkerij aan de Oostvest komen waarschijnlijk 64 woningen.© Foto Google Maps

Mireille Sneekes Vrijdag 9 september 2022 om 19:29
HAARLEMS Dagblad

De gemeente heeft een koper gevonden voor een deel van de Fietsznfabriek aan de Oostvest. Als de raad instemt, wordt het pand van het Haarlemse EVY Group dat er 64 nieuwbouwwoningen wil realiseren waarvan 20 sociale huurwoningen.

Het gaat om het pand op het terrein van de Fietsznfabriek dat vroeger de drukkerij huisvestte. Bijna een jaar geleden werd het te koop aangeboden. Het idee was dat er ongeveer zeventig woningen zouden komen waarvan minstens dertig procent sociale huur. Die aantallen vallen dus iets anders uit. Woningcorporatie Ymere gaat de sociale huurwoningen afnemen.

Naast de sociale huur komen er volgens het plan 26 middeldure koopwoningen en 18 koopwoningen in het vrije segment. Voor hoeveel de oude drukkerij van de hand wordt gedaan, is niet bekend. De minimale vraagprijs was 4.500.000 euro waarop vijf partijen een geldig bod deden. Drie daarvan werden uitgenodigd om een plan te maken.

Toen de derde zich terugtrok, maakten alleen EFY en één andere partij kans op het pand. ‘Natuurinclusief bouwen’ moest onderdeel zijn van de bouwplannen. EFY gaf daar gehoor aan door in zijn plan ruimte te maken voor het ophangen van nestkasten en een goede bodem waar planten, grassen, heesters en bomen zorgen dat insecten en vogels er uitgenodigd worden.

Door onder andere te zorgen voor meer sociale huurwoningen, liften, extra ruimte voor de buurt en plekken voor scootmobielen en bakfietsen kwam EFY als beste uit de bus. De ontwikkelaar wil nog niet op de plannen reageren voordat de gemeenteraad zich erover buigt. Dat gebeurt op donderdag 29 september.

Lees ook: Woningen op terrein van Fietsznfabriek, college Haarlem wil witte gebouw Oostvest behouden