NEDTRAIN Nieuwbouw HAARLEM

Voor NedTrain Haarlem ontwierpen we de nieuwe hal Revisie Loopwerken, waar wielen en wielstellen worden gereviseerd. Nieuwe loopvlakken, volwielen, lageringen e.d. worden hier in proces-takten aangepakt.
Het ontwerp bestaat uit een bestaande hal met een aanzienlijke uitbreiding, waarbij de gehele architectuur een volledige gedaantewisseling doormaakt. De nu bestaande grijze hal én de uitbreiding zullen als geheel een nieuwe huid van cor-ten staal dragen. In de plint is waar gewenst openheid gegeven middels een plint van glas tot een hoogte van 4500 mm+ peil.

De materiaalkeuze is gebaseerd geweest op
a). de hoge Breeam waardering,
b). een overall visie op de diverse architectuur binnen de gehele NedTrain vestiging in relatie tot de stad Haarlem in al z’n aspecten,
c). de uitdrukking van de hal op zichzelf, die dit grofstoffelijke proces uitdrukt in een materiaal met een doorleefde oer-expressie: cor-ten staal dus.

Waar de plint onder het cor-ten staal dat vraagt, is een matzwarte vlakke plaat geselecteerd. Verder drukken de gekozen lange diagonale en horizontale lijnen dynamiek en alzijdigheid uit. Om de huid zelf een nog zachtere uitdrukking te geven, is gekozen voor een geperforeerde uitvoering van het cor-ten staal. Ook het interieur van de Next-kantooromgeving – het nieuwe werken NedTrain – , de was- en kleedruimtes en de pauzeruimte is door ons bureau vormgegeven. Zelfs de machinekleuren worden – op nadrukkelijk verzoek van onze opdrachtgever NedTrain B.V. – door ons geselecteerd en geadviseerd.

NedTrain zet in op de duurzaamheidsambitie BREEAM excellent, een internationaal bekende en gecertificeerde methode.

3A

r-gevels nav SB (Large)

2

  • Haarlem
  • NedTrain B.V.
  • Wim Woensdregt, Erikjan Cuperus
  • 9000 m2 BVO
  • 2016-17

 

Revisie Loopwerken NedTrain Haarlem