,

Digitale afvalwijzer 2017

-Persbericht-

Digitale afvalwijzer 2017 beschikbaar

Haarlemmers kunnen vanaf vorige week weer snel en eenvoudig op www.mijnafvalwijzer.nl zien wanneer hun afval in 2017 wordt ingezameld. Voor smartphones en tablets is er een app beschikbaar. De afvalwijzer toont ook de dichtstbijzijnde glas-, papier- textiel- en plasticcontainers in de gemeente Haarlem en bevat informatie over afvalscheiding.

 

 

Op www.mijnafvalwijzer.nl is na het invullen van postcode en huisnummer te zien op welke dagen restafval en groente-, fruit en tuinafval opgehaald wordt. Onder scheidingsinformatie staat alle informatie over de verschillende soorten afval, zoals klein chemisch afval, glas, textiel, papier, karton en plastic en hoe dat gescheiden aangeboden kan worden.

App en herinnering

De afvalwijzer app is verkrijgbaar voor iOs (via de App Store), Android (via de Play Store) en Windows phone (via de store). Via instellingen in het menu is het ook

mogelijk een herinnering te ontvangen wanneer de

De afvalwijzer wordt niet meer huis-aan-huis verspreid, zo blijft de informatie actueel. Het is bovendien duurzaam, omdat de afvalwijzer niet meer gedrukt hoeft te worden. Inwoners kunnen de afvalwijzer zelf eventueel gemakkelijk uitprinten of opslaan op de computer.

Een papieren versie van de afvalwijzer is op aanvraag nog te verkrijgen bij Spaarnelanden (023- 7517200 of info@spaarnelanden.nl).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jelka de Roos of Monique van der Velden, afdeling communicatie van Spaarnelanden: communicatie@spaarnelanden.nl, T: 023- 7517225/023-7517227.